Kora:
1 1/2 šalica mljevenih graham krekera
6 žlica rastopljenog maslaca
60 g šećera
Krema:
800 ml (2 velike konzerve) kondenziranog mlijeka
3 žumanjka
160 ml limunovog soka (2/3 šalice)
prstohvat soli
Šlag:
240 ml slatkog vrhnja
30 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta od vanilije
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Kalup za pečenje pite dobro premažite maslacem i pobrašnite površinu.
Kora: Pomiješajte mljevene krekere, maslac i šećer pa smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa. Pecite u pećnici 8 minuta.
Krema: U većoj posudi pomiješajte kondenzirano mlijeko, žumanjke, limunov sok i sol. Tucite kremu električnom mješalicom oko 5 minuta na srednjoj jačini. Isipajte kremu u kalup s pečenom korom pa vratite u pećnicu na istu temperaturu i pecite 10 minuta. Na povšini kreme trebaju se početi pojavljivati mjehirići. Ako kora pred kraj počne jače rumeniti, zašitite je aluminijskom folijom.
Pečeni kolač ohladite pa stavite u hladnjak na dva sata.
Šlag: Električnom mješalicom istucite vrhnje, šećer i ekstrakt vanilije u čvrsti šlag. Šlag rasporedite površini kreme ohlađene pite.
* Graham krekere možete zamijeniti i digestive keksima.
Nema komentara:
Objavi komentar