Jednostavna pita od limuna

Sastojci:

Kora:
1 1/2 šalica mljevenih graham krekera
6 žlica rastopljenog maslaca
60 g šećera

Krema:
800 ml (2 velike konzerve) kondenziranog mlijeka
3 žumanjka
160 ml limunovog soka (2/3 šalice)
prstohvat soli

Šlag:
240 ml slatkog vrhnja
30 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta od vanilije

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180°C.

Kalup za pečenje pite dobro premažite maslacem i pobrašnite površinu.

Kora: Pomiješajte mljevene krekere, maslac i šećer pa smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa. Pecite u pećnici 8 minuta.

Krema: U većoj posudi pomiješajte kondenzirano mlijeko, žumanjke, limunov sok i sol. Tucite kremu električnom mješalicom oko 5 minuta na srednjoj jačini. Isipajte kremu u kalup s pečenom korom pa vratite u pećnicu na istu temperaturu i pecite 10 minuta. Na povšini kreme trebaju se početi pojavljivati mjehirići. Ako kora pred kraj počne jače rumeniti, zašitite je aluminijskom folijom.

Pečeni kolač ohladite pa stavite u hladnjak na dva sata.

Šlag: Električnom mješalicom istucite vrhnje, šećer i ekstrakt vanilije u čvrsti šlag. Šlag rasporedite površini kreme ohlađene pite.


* Graham krekere možete zamijeniti i digestive keksima.

Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.