1 srednje veliki luk
1/2 šalice listova mladog luka
1 ljuta papričica
3 žlice sojinog umaka
1 žlica suncokretovog ulja
1 žlica jabučnog octa (ili bijelog octa)
2 žličice listića svježeg timijana
2 žličice šećera
1 žličica soli
1 žličica mljevenog pimenta
1 žličica mljevenog crnog papra
1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
1/2 žličice mljevenog cimeta
po želji: malo ljutog umaka (npr. Tabasco)
Priprema:
Sve sastojke dobro izradite u blenderu dok ne dobijete glatku masu.
Mariniranje:
piletina - barem 2 sata
svinjetina - 3 do 8 sati
junetina - 3 do 8 sati
riba i morski plodovi - do 30 min
korjenasto povrće i krumpir - 30 min do 8 sati
polutvrdo povrće (grašak, šparoge, paprike, tikvice...) - 30 min do 3 sata
meko povrće (brokula, rajčica, špinat, blitva...) - do 10 minuta
Marinadu u hladnjaku možete čuvati do 7 dana.
Nema komentara:
Objavi komentar