Marinirano povrće s roštilja

Sastojci:

2 srednje velike tikvice, narezane na ploške debljine oko pola centimetra
1 veća paprika, narezana na 3 cm velike komade
150 g šampinjona narezanih na polovice (ako su sitniji, mogu ostati cijeli)
1 velika rajčica, narezana na pola centimetra široke ploške
1 srednje veliki luk, narezan na 3 cm velike komade
1 češanj češnjaka, zdrobljen
50 ml maslinovog ulja
50 ml sojinog umaka
50 ml limunovog soka


Priprema:

Sve povrće pomiješajte u većoj zdjeli pa preko njega prelijte mješavinu maslinovog ulja, sojinog umaka i limunovog soka.  Dobro promiješajte i ostavite da se marinira oko 30 minuta.
Dobro zagrijte kamenu ploču roštilja, na oko 200°C (može i grill tava) pa na njemu pecite povrće dok se ne zarumeni i malo ne omekša, oko 15 minuta, povremeno miješajući.



Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.