Sastojci:
2 srednje velike tikvice, narezane na ploške debljine oko pola centimetra
1 veća paprika, narezana na 3 cm velike komade
150 g šampinjona narezanih na polovice (ako su sitniji, mogu ostati cijeli)
1 velika rajčica, narezana na pola centimetra široke ploške
1 srednje veliki luk, narezan na 3 cm velike komade
1 češanj češnjaka, zdrobljen
50 ml maslinovog ulja
50 ml sojinog umaka
50 ml limunovog soka
Priprema:
Sve povrće pomiješajte u većoj zdjeli pa preko njega prelijte mješavinu maslinovog ulja, sojinog umaka i limunovog soka. Dobro promiješajte i ostavite da se marinira oko 30 minuta.
Dobro zagrijte kamenu ploču roštilja, na oko 200°C (može i grill tava) pa na njemu pecite povrće dok se ne zarumeni i malo ne omekša, oko 15 minuta, povremeno miješajući.
Marinirano povrće s roštilja
Tags
# glavno jelo
# grill
vegetarijanska kuhinja
Ključne riječi:
glavno jelo,
grill,
Jacques Pepin,
marinade,
marinirano povrće,
na žaru,
povrće na žaru,
povrće s roštilja,
povrće sa žara,
prilog,
prilozi,
roštilj,
veganska kuhinja,
vegetarijanska kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar