Sastojci:
Tijesto:
200 g integralnog brašna
1/4 žličice soli
75 g maslaca
1 jaje
2 žlice kiselog vrhnja
maslinovo ulje za premazivanje kalupa
brašno za valjanje tijesta
Nadjev:
100 g svježeg bosiljka
4 mlada luka
2 češnja češnjaka
1 neprskani limun
400 g ricotte (skute)
80 g naribanog parmezana
4 jaja
sol
mljeveni papar
Priprema:
Brašno, sol, omekšali maslac u komadima, jaje i kiselo vrhnje umijesite u glatko tijesto. Omotajte prozirnom folijom i stavite da odstoji na hladnome mjestu 30 minuta.
Operite i otresite bosiljak, natrgajte listove te ih nasitno nasjeckajte. Mladi luk operite, očistite i narežite na tanke kolutiće. Češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte.
Limun operite toplom vodom, naribajte koricu i iscijedite sok.
Pomiješajte ricottu, parmezan, naribanu limunovu koricu, limunov sok i jaja. Bosiljak pomiješajte s mladim lukom i češnjakom te posolite i popaprite.
Kalup za tart premažite uljem, a pećnicu zagrijte na 200°C. Tijesto razvaljajte na radnoj površini posutoj brašnom pa njime obložite kalup. Oblikujte povišeni rub.
U tijesto ulijte nadjev od bosiljka i ricotte te stavite peći u pećnicu oko 45 minuta, dok ne poprimi zlatnožutu boju. Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena:
Za kalup od 24 cm
Tart od bosiljka
Tags
# bosiljak
# glavno jelo
toplo predjelo
Ključne riječi:
bosiljak,
glavno jelo,
pita,
quiche,
ricotta,
skuta,
tart,
toplo predjelo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar