Umak od rajčice (za tjesteninu ili povrće)

Sastojci

1 žlica maslinovog ulja
2 luka, sitno sjeckana
4 češnja češnjaka
2 male konzerve sjeckanih pelata
1/4 šalice koncentrata rajčice
1 žličica suhog origana
1 žličica soli
1/2 žličice  papra


Priprema:

U tavi na zagrijanom ulju popržite sitno sjeckani luk i protisnuti češnjak, dok se luk ne zazlati, oko 5 minuta. Dodajte sve ostale sastojke, promiješajte, djelomično poklopite i dinstajte na tihoj vatri oko 25 min.

Tako pripremljeni umak možete čutavi do 5 dana u hladnjaku, u dobro zatvorenoj posudi.

Prijedlog za brzu večeru:
Iskoristite 1/2 šalice umaka na 100 g kuhanih špageta.





Weight Watchers:
- za 6 šalica umaka
- 1 porcija = 1/2 šalice umaka = 1 bod
- 1 porcija umaka sa 1 šalicom kuhanih špageta = 5 bodova

Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.