Sastojci:
8 odrezaka purećih prsa
50 g maslaca
3 žlice suncokretovog ulja
1 šalica (240 ml) crnog vina
2 žlice senfa
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice kiselog vrhnja
sol, papar
Prilog:
1 šalica riže
2 šalice vode
malo soli
Priprema:
Pureće odreske lagano istucite batićem te ih posolite s obje strane.
Na tavi dobro zagrijte ulje i maslac te na masnoći na naglo ispecite odreske, 1-2 minute s obje strane. Izvadite odreske i odložite ih na tanjur sa strane.
Uklonite i tavu s vatre pa u masnoću na kojoj su se pekli odresci stavite senf i dodajte crno vino. Sve dobro promiješajte kako biste dobili ujednačenu smjesu. Vratite na vatru te kratko prokuhajte, kako bi se alkohol oslobodio iz vina. Dodajte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje, dobro promiješajte pa ostavite na laganoj vatri da se umak ukuha i zgusne, oko 5 minuta.
U tako dobiveni umak vratite ranije pečene odreske te sve zajedno prokuhajte još oko 3 minute.
U međuvremenu skuhajte rižu te je poslužite kao prilog uz tople odreske u umaku.
Puretina u finom umaku od senfa i vina
by
Točka
in
bijelo meso,
brzo,
fini umak,
glavno jelo,
jednostavno,
meso,
odresci,
odrezak,
pureća prsa,
puretina,
riža,
ručak,
senf,
sočno,
umak,
vino
Tags
# bijelo meso
# brzo
vino
Ključne riječi:
bijelo meso,
brzo,
fini umak,
glavno jelo,
jednostavno,
meso,
odresci,
odrezak,
pureća prsa,
puretina,
riža,
ručak,
senf,
sočno,
umak,
vino
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar