1 šalica tople vode
2 1/4 žličice suhog kvasca
1 žličica šećera
1/2 žličice soli
2 1/4 šalice brašna
2 žlice palente
2 žlice pesta od bosiljka
1/4 šalice sušenih rajčica, namočenih u vodi, procijeđenih pa sitno nasjeckanih
1/4 šalice naribanog sira Pecorino Romano
Priprema:
U manjoj zdjelici pomiješajte šećer i toplu vodu, dodajte kvasac i ostavite sa strane da se aktivira, oko 5 minuta.
U srednje velikoj posudi pomiješajte brašno i sol, zalijte aktiviranim kvascem te električnom mješalicom umijesite tijesto u glatku smjesu, oko 1 minutu.
Posudu prekijte folijom i krpom te ostavite na toplom da se tijesto digne tj. da udvostruči volumen.
Kalup za pečenje promjera 30 cm premažite s malo ulja i posipajte palentom.
Dignuto tijesto premijesite te ga razvucite u krug promjera 30 cm i položite u kalup za pečnje. Gornjim vrhom kuhače izbodite površinu tijesta, a potom ga izbockajte i s vilicom.
Tijesto premažite pesom i posipajte sitno sjeckanim sušenim rajčicama i ribanim sirom. Ostavite na toplom da se tijesto još malo podigne, oko 30 minuta.
Pecite u pećnici na 220°C oko 18 minuta, tj. dok joj kora ne porumeni i ne postane hrskava. Servirajte na velikoj drvenoj dasci, razrezanu na 8 komada.
Focacciu možete jesti samostalno ili uz neku omiljenu juhu, npr. minestrone.
Ovo je Weight Watchers recept.
Ukupno porcija: 8
Bodova po porciji (1/8): 4
Nema komentara:
Objavi komentar