1 žlica ulja
1/2 kg bijelog mesa, narezanog na veće kocke (2-3 cm)
1 crveni luk, sitno nasjeckan
2 češnja češnjaka
1 crvena paprika, narezana na kockice
1 šalica riže
1 cijela dimljena papričica (ili 1 žličica suhe mljevene)
2 šalice pasirane rajčice
1 šalica zamrznutog mladog graška
Priprema:
Zagrijte duboku tavu na srednje jakoj vatri, dodajte ulje pa piletinu. Pecite, stalno miješajući, 8 minuta pa pečenu piletinu odložite na tanjur, poklopite i ostavite sa strane.
U posebnom loncu pomiješajte rižu i pasiranu rajčicu pa kuhajte poklopljeno 10 minuta. Promiješajte, ponovno poklopite i ostavite sa strane da riža upije sve sokove.
U manjem loncu skuhajte grašak u blago posoljenoj vodi, oko 10 minuta. Procijedite i odložite sa strane.
U tavi u kojoj ste pekli piletinu kratko prodinstajte luk i češnjak, oko 8 minuta, Dodajte crvenu papriku, koju ste prije toga narezali na kockice i dimljenu papričicu (chipotle). Sve još kratko prodinstajte, miješajući, oko 1 minutu.
U tako pripremljenu papriku dodajte piletinu i dobro je zagrijte. Ponovite postupak i s graškom pa na kraju umiješajte i kuhanu rižu. Poslužite toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar