1/2 žlice maslinovog ulja
1 manji crveni luk, sitno nasjeckan
2 mrkve, nasjeckane na kockice
1/4 šalice bijelog vina
4 veća šampinjona
1 litra goveđeg temeljca (ili 1,5 goveđa kocka + 1 litra vode)
1/3 šalice ječma
1/2 šalice sitno sjeckanog svježeg peršinovog lista
malo mljevenog papra
Priprema:
U loncu na srednje jakoj vatri zagrijte ulje, dodajte luk i mrkvu. Dinstajte dok ne povene, oko 5 minuta.
Dodajte vino pa kuhajte dok ne ispari četvrtina tekućine. Umiješajte goveđi temeljac i ostavite da zakuha. Umiješajte ječam, poklopite i kuhajte povremeno miješajući, oko 45 minuta.
U međuvremenu narežite gljive na četvrtine.
Nakon 45 minuta dodajte gljive, peršin i papar. Pomiješajte i zakuhajte na laganoj vatri. Poklopite i kuhajte još oko 15 minuta. Poslužite toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar