- 800 g kelja
- 300 g mljevenog mesa (govedina ili miješano)
- 80 g riže
- 3 žlice krušnih mrvica
- 2 jaja
- 1 velika glavica smeđeg luka
- 1 dl ulja
- 180 ml kiselog vrhnja
- sol, papar
Priprema:
Očišćen i dobro opran kelj blanširajte u slanoj vodi, dobro ga procijedite pa ga ohlađenog sitno narežite na trakice.
Rižu do pola skuhajte u vodi s malo soli. Ne procjeđujte.
Na ulju propržite luk i mljeveno meso, dodajte do pola kuhanu rižu, krušne mrvice, sol i papar po volji.
Tako prodinstanu smjesu pomiješajte s ranije narezanim keljom. Jaja razdvojite na žumanjke i bjelanjke. Žumanjke umutite s vrhnjem te ih prelijte preko smjese s keljom. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg te ga lagano umiješajte u kelj.
Dobivenu smjesu istresite u lim za pečenje te pecite u pećnici na 200°C dok složenac ne porumeni.
Nema komentara:
Objavi komentar