Sastojci:
5 jaja
150 g šećera
2 dl jogurta
250 g brašna
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica praška za pecivo
5 oguljenih i na osmine narezanih jabuka
maslac za premazivanje kalupa
brašno za posipanje kalupa
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Jaja (sobne temperature) razdvojite na žumanjke i bjelanjke. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom te u smjesu umiješajte jogurt i ekstrakt vanilije.
U manjoj zdjelici pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih postepeno mikserom umiješajte u smjesu žumanjaka i šećera. Odložite smjesu sa strane.
U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od pet bjelanjaka te ih potom nježno i postepeno lopaticom umiješajte u smjesu sa žumanjcima te lagano miješajte dok smjesa ne postane jednolična.
Dno namašćenog i pobrašnjenog kalupa za torte (s umetkom za kuglof) prekrijte s polovicom pripremljenih jabuka. Jabuke jednolično prelijte pripremljenom smjesom za biskvit te po biskvitu ravnomjerno posložite ostatak jabuka.
Pecite u pećnici 35-40 minuta.
Napomena:
Možete koristiti i kalup za tortu bez dodatka za kuglof. U tom slučaju biskvit će biti nešto tanji te će ga trebati i kraće i peći, oko 25 min.
Bezmasni kolač s jabukama
Tags
# bez masnoće
# jabuke
slatko
Ključne riječi:
bez masnoće,
jabuke,
jednostavno,
kolač,
kolači,
lagano,
posno,
slatko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar