Biskvit:
5 dag maslaca
3 jaja
12 dag šećera
4 dag gustina
4 dag brašna
2 žličice praška za pecivo
5 dag tamne čokolade, rastopljene
Krema:
3 lista želatine
10 dag kremastog sira
7 dag šećera
5 ml sirupa od mente (može i liker)
2 1/2 dl slakog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
Maslac kremasto izmiksajte, dodajte mu šećer te miksajte dok ne postane pjenast. Umućena jaja dodajte maslacu pa dodajte šećer, gustin, brašno i prašak za pecivo. Na pari rastopite čokoladu te njome zalijte smjesu s jajima te sve dobro zamiješajte. Dobivenu smjesu ostavite oko pola sata u hladnjaku da se odmori.
Kalup za pečenje premažite margarinom i pobrašnite.
Pećnicu zagrijte na 170°C.
Odmoreno tijesto razvaljajte i prenesite u kalup za pečenje. Pecite u pećnici oko 25 minuta .
Krema:
Namočite želatinu u hladnoj vodi da nabubri. Dobro promiješajte obje vrste sira sa šećerom i sirupom od mente. Želatinu ocijedite i otopite s malo kreme od sira na pari, potom umiješajte u glavni dio kreme od sira. Čvrsto istucite slatko vrhnje te ga lagano umiješajte u kremu.
Kremu obilno nanesite na biskvit. Tako dobiveni kolač stavite u hladnjak da se stegne i ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar