Sastojci:
Biskvit:
125 g omekšalog maslaca
125 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
1/4 žličice soli
5 kapljica ekstrakta od limuna
3 jaja
200 g brašna
6 grama (2 žličice) praška za pecivo
5 žlica mlijeka
Nadjev:
4 srednje velike jabuke
Preljev:
2 1/2 žlice marmelade od kajsija ili miješane mamelade
2 žlice vode
Primjena:
Pećnicu zagrijte na 190°C.
U posudi mikserom pjenasto izmiješajte maslac i to najvećom brzinom, oko pola minute. Malo pomalo umiješajte šećer, vanilin šećer, sol i ekstrakt limuna, miješajući dok smjesa ne postane jednolična.
Potom dodajte jedno po jedno jaje, svako miješajući oko pola minute prije dodavanja idućeg. U manjoj zdjelici pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa mješavinu žlicu po žlicu dodavajte u tijesto, naizmjence sa 1-2 žlice mlijeka. Miješajte srednjom brzinom miksera. Mlijeka stavite samo toliko da tijesto teško otpada sa žlice. Tako dobiveno tijesto izlijte u ranije namašćeni okrugli lim za pečenje (promjera 28 cm).
Nadjev:
Operite i ogulite jabuke, povadite sjemenke pa jabuke izrežite na četvrtine. Svaku četvrtinu višestruko uzdužno zarežite te ukrug posložite po tijestu.
Stavite u ranije zagrijanu pećnicu te pecite 35 - 40 minuta.
Preljev:
Marmeladu protisnite kroz cjediljku u manji lončić, dodajte joj 2 žlice vode te stavite na laganu vatru da se rastopi i zavri, neprestano miješajući. Time prelijte pečeni i još vrući kolač.
Ideja:
Umjesto jabuka možete upotrijebiti i 600 g višanja, očišćenih od koštica.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar