Pasta Pomodoro

Sastojci:

1 konzerva sjeckanih pelata
150 ml pasirane rajčice
1 manji smeđi luk
2 češnja češnjaka, protisnuta
4 žlice maslinovog ulja
sol, papar
1 žlica sjeckanog peršinova lista (može i suhi)
provansalske trave
bosiljak
čili papričica
ružmarin
1/2 žlice šećera

300 g tjestenine (spaghetti, tagliatelle...)
voda, sol

ribani parmezan za posipanje


Priprema:

U dubljoj tavi na ulju prodinstajte sitno sjeckani luk, posolite ga i dodajte sve suhe začine, osim papra.

Češnjak protisnite te ga dodajte luk i vrlo kratko popržite. Pazite da ne promijeni boju, jer tada postaje gorak!

Luku dodajte pasiranu rajčicu i pelate te promiješajte. Na tihoj vatri lagano dinstajte oko 20 minuta.

U međuvremenu  zakuhajte slanu vodu te skuhajte tjesteninu. Kuhanu tjesteninu procijedite.

Prodinstanoj rajčici dodajte šećer (ukoliko je rajčica slađa, smanjite količinu šećera i obratno). Popaprite po želji i promiješajte. Sklonite s vatre, umiješajte kuhanu tjesteninu, poklopite te ostavite tako nekoliko minuta da se svi sastojci prožmu.

Kod posluživanja na tjesteninu izribajte parmezan.


Napomena:
Umjesto maslinovog možete koristiti i suncokretovo ulje.


Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.