1 konzerva sjeckanih pelata
150 ml pasirane rajčice
1 manji smeđi luk
2 češnja češnjaka, protisnuta
4 žlice maslinovog ulja
sol, papar
1 žlica sjeckanog peršinova lista (može i suhi)
provansalske trave
bosiljak
čili papričica
ružmarin
1/2 žlice šećera
300 g tjestenine (spaghetti, tagliatelle...)
voda, sol
ribani parmezan za posipanje
Priprema:
U dubljoj tavi na ulju prodinstajte sitno sjeckani luk, posolite ga i dodajte sve suhe začine, osim papra.
Češnjak protisnite te ga dodajte luk i vrlo kratko popržite. Pazite da ne promijeni boju, jer tada postaje gorak!
Luku dodajte pasiranu rajčicu i pelate te promiješajte. Na tihoj vatri lagano dinstajte oko 20 minuta.
U međuvremenu zakuhajte slanu vodu te skuhajte tjesteninu. Kuhanu tjesteninu procijedite.
Prodinstanoj rajčici dodajte šećer (ukoliko je rajčica slađa, smanjite količinu šećera i obratno). Popaprite po želji i promiješajte. Sklonite s vatre, umiješajte kuhanu tjesteninu, poklopite te ostavite tako nekoliko minuta da se svi sastojci prožmu.
Kod posluživanja na tjesteninu izribajte parmezan.
Napomena:
Umjesto maslinovog možete koristiti i suncokretovo ulje.
Nema komentara:
Objavi komentar