1 kg junećeg buta, narezanog na kocke
2 glavice luka
5 češnjeva češnjaka
1 konzerva sjeckanih pelata
500 g crvenih rog paprika
1 mrkva
2 goveđe kocke za juhu
1 l vode
2 žlice ajvara
2 žličice slatke crvene paprike
peršin
čili papričica, sitno nasjeckana (po želji)
korijander
papar
lovorov listsitno nasjeckani peršinov list za posipanje
Priprema:
Paprike operite, posušite te ih u komadu ispecite na tavi. Paprike ohladite, ogulite i narežite na trakice.
Crveni luk i češnjak sitno nasjeckajte pa ih prodinstajte na malo ulja oko 10 minuta.
Mrkvu sitno nasjeckajte, a meso na tanke komadiće. Na prodinstani luk dodajte mrkvu i meso pa dinstajte 15 min, dodajte koncentrat rajčice, isjeckanu rajčicu, promiješajte i zalijte vodom. Kad prokuha, dodajte kocke za juhu, lovorov list, papriku, korijander, čili papričicu, ajvar i crvenu rog papriku, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 1,5 h. Povremeno promiješajte i po potrebi dodajte još vode.
Poslužite uz široke rezance, pire krumpir ili rižu. Posipajte svježim peršinovim listom.
Nema komentara:
Objavi komentar