Torta Kinder Pingui

Sastojci:

Biskvit:
6 žumanjaka
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
4 žlice brašna
1 žlica praška za pecivo
2 žlice kakaa
6 žlica tople vode

Bijela krema:
750 ml slatkog vrhnja za šlag
1  list želatine
1 štapić vanilije

Čokoladna glazura:
200 g tamne čokolade
5 žlica suncokretovog ulja


Priprema:

Biskvit:
Svi sastojci, osim vode, neka budu sobne temperature.

Pećnicu zagrijte na 180°C.

Bjelanjke mikserom istucite u čvrsti snijeg pa zdjelu sa snijegom ostavite sa strane.

U drugoj zdjeli pomiješajte šećer i žumanjke pa i njih mutite toliko da dobijete blijedožutu glatku smjesu. Postepeno, a i dalje miksajući, dodavajte vodu, brašno, prašak za pecivo i kakao.

Ako se odlučite ovaj kolač praviti u vrijeme božićnih blagdana, predlažem vam da u ovom dijelu pripreme u smjesu za biskvit dodate i malo začina za medenjake kako biste dobili dodatnu notu okusa i ugođaja. :)

U tako dobivenu smjesu ručno i postepeno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Lagano miješajte smjesu za biskvit dok ne postane glatka i jednolična.

Lim za pečenje (50 cm x 30 cm) obložite masnim papirom pa na njega istresite smjesu za biskvit. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. Kad je biskvit gotov, izvadite ga iz pećnice i pustite da se ohladi. Potom ga po sredini prepolovite tako da dobijete dva jednaka pravokutnika.

Ako želite napraviti kolač kao okruglu tortu, pripremite kalup za tortu promjera 28 cm. Obložite ga papirom (ili namastite i pobrašnite) pa u njega istesite smjesu za biskvit. Ona će biti nešto deblja i trebat će stoga nešto više vremena za pečenje. Je li biskvit pečen provjerite zabadanjem čačkalice ili noža, ako izađu čisti, biskvit je gotov. Pustite da se biskvit ohladi, a potom ga po sredini zarežite nožem do dubine oko 1 cm. Potom uzmite konac, nešto više od opsega samog biskvita. Oko kolača umetnite konac u zareze koje ste napravili nožem i povucite ga tako da u potpunosti prerežete biskvit na dva dijela.




Bijela krema:
Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju.

Štapić vanilije prepolovite pa iz njega sastružite sjemenke. Sjemenke potom ubacite u vrhnje za šlag pa šlag istucite u čvrstu kremu. U gotov šlag umiješajte rastopljenu želatinu.

Čokoladna glazura:
Na pari rastopite čokoladu pa joj dodajte ulje. Miješajte dok čokoladni preljev ne postane jednoličan i sjajan.

Jednu polovicu biskvita stavite na pladanj na kojem ćete napraviti kolač.

Polovicu količine istučenog šlaga ravnomjerno rasporedite po priređenoj kori. Zatim ga zalijte s polovicom količine čokoladne glazure. Glazuru u vrlo tankom sloju razvucite preko cijele površine.

Pustite da se kratko ohladi i stegne pa preko glazure lagano nanesite ostatak šlaga. Šlag prekrijte drugom polovicom bikvita.

Na kraju gornju stranu drugog biskvita premažite ostatkom čokoladne glazure. Tako pripremljeni kolač ostavite preko noći u hladnjaku.

Kolač režite nožem umočenim u toplu vodu.
Servirajte hladno.


Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.