20110924

Tortilje s piletinom i kukuruzom

Sastojci:


Za piletinu:
1 žličica češnjaka u prahu
2 lovorova lista
1 žlica nasjeckanog luka
1 žličica mljevene slatke crvene paprike
1 žličica crnog papra
1 žličica bijelog papra
500 g pilećih prsa, narezanih na trakice
sol po ukusu
1 žličica timijana (majčine dušice)

Za umak:
400 g kukuruza šećerca iz konzerve
sok od pola limuna
1 žlica maslinovog ulja
1 svježa čili papričica
200 ml grčkog jogurta

tortilje

Priprema:


U multipraktiku izmiješajte sve začine koji su potrebni za pripremanje piletine. Potom u smjesu začina uvaljajte pileća prsa.

Na tavi zagrijte 2 žlice ulja te potom na njemu ispržite pileća prsa, dok se ne zarumene. Imajte na umu da bi sredina piletine trebala ostati meka.

Dok se piletina peče, pripremite umak. Sve sastojke (kukuruz, jogurt, čili, limunov sok i ulje) dobro izmiješajte tako da dobijete kremastu smjesu.

Na suhoj tavi zagrijte tortilje. Svaku tortilju premažite s većom količinom umaka te po njemu poslažite pileća prsa. Servirajte toplo.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...