20110918

Meksički rižoto

Sastojci:
1 žlica suncokretovog ulja
2 luka srednje veličine, sitno nasjeckana
300 g piletine bez kosti, narezana na manje komadiće
1 šalica bijele riže kraćeg zrna
1 mala konzerva rajčice u komadićima (400 g)
1/2 žličice čilija u prahu
1/4 žličice soli
1 kocka pileće juhe
1 konzerva meksičke mješavine (grah, kukuruz šećerac, mrkva, grašak)

Priprema:
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk te dinstajte dok ne omekša, oko 5 min.
Dodajte u vodi rastopljenu pileću kocku i piletinu, rižu, 1/2 konzerve rajčice, čili. Zakuhajte pa smanjite vatru i pustite da se kuha, poklopljeno, još oko 25 minuta.
Dodajte preostalo povrće i pustite da se ukuhava još oko 5 minuta.
Umiješajte preostalu rajčicu, kuhajte još oko minutu, dosolite po potrebi te servirajte toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...