20110930

Hrskavi i začinjeni pečeni krumpiri iz pećnice

Sastojci:
6 krumpira srednje veličine
2-3 češnja češnjaka, narezana na tanke kriške
2 žlice maslinovog ulja
30 g maslaca, narezanog na ploškice ili male kockice
krupna morska sol
svježe mljeveni crni papar


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Krumpir narežite na tanke ploške na način da ploške zarežete skoro do kraja, ali ne i da se odvoje od ostatka krumpira. Na taj način dobiti ćete "pregrade od krumpira" u koje potom stavljate ploškice češnjaka. Krumpire potom poslažte u lim za pečenje.
Narezanim ploškicama maslaca također ispunite pregrade. Krumpire začinite solju i paprom. Pošpricajte krumpire i s malo maslinovog ulja.
Pecite u pećnici dok krumpir ne poprimi zlatnožutu boju.

Napomena:
Ovo je osnovni recept ta ovako pripremane krumpire.
Krumpiru možete dodati pesto ili komadiće slanine i šunke ili ih aromatizirati nekim začinskim biljem, kao što je ružmarin. Ako imate još koju ideju, slobodno mi javite. :)

Također, ovako možete pripremiti i ciklu, ne samo krumpir.

1 komentar:

  1. Superrrr recept... danas će biti kod mene na stolu =)

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...