Pileći biryani

Sastojci: 
/za 4 porcije

1 žlica suncoketovog ulja
1 žlica maslinovog ulja
450 g otkoštenih pilećih prsa, narezanih na komadiće veličine zalogaja
1 srednje veliki luk, sitno nasjeckan
4 češnja češnjaka
210 g (1 šalica) basmati riže 
1 žličica mljevenog kumina
1/2 žličice mljevene kurkume
1/4 žličice kajenskog papra
1/4 žličice mljevenog kardamoma
1 pileća kocka za juhu rastopljena u 1/2 litre vode
2 lovorova lista
140 g smrznutog graška
4 žlice nemasnog grčkog jogurta
1 žlica nasjeckanog lista korijandera (po želji)



Priprema: 

Na jakoj vatri zagrijte veliku tavu. Na žlici suncokretovog ulja zapecite narezanu piletinu koju ste prije toga posolili prstohvatom soli. Pecite dok meso ne porumeni sa svih strana, povremeno miješajući, oko 4 minute. Kad se zapeče, prebacite piletinu na tanjur i ostavite sa strane.

Vratite tavu na vatru, zagrijte maslinovo ulje i na njemu popržite luk i češnjak, oko 3 minute. Dodajte sirovu rižu, kumin, kurkumu, kajenski papar i kardamom. Dinstajte miješajući oko 1 minutu. Umiješajte pileći temeljac (pileću kocku rastopljenu u 1/2 litre vode) i 2 lovorova lista pa pustite da se zakuha. Poklopite, smanjite vatru na najmanje i kuhajte oko 30 minuta. 

Smrznuti grašak i ranije pripremljenu piletinu umiješajte u rižu, ponovno poklopite i kuhajte još 10 minuta na laganoj vatri, dok riža ne upije većinu tekućine. 

Poslužite toplo. Prema želji, servirajte s grčkim jogurtom i posipanim listom korijandera.





Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.