/za 4 porcije
1 žlica suncoketovog ulja
1 žlica maslinovog ulja
450 g otkoštenih pilećih prsa, narezanih na komadiće veličine zalogaja
1 srednje veliki luk, sitno nasjeckan
4 češnja češnjaka
210 g (1 šalica) basmati riže
1 žličica mljevenog kumina
1/2 žličice mljevene kurkume
1/4 žličice kajenskog papra
1/4 žličice mljevenog kardamoma
1 pileća kocka za juhu rastopljena u 1/2 litre vode
2 lovorova lista
140 g smrznutog graška
4 žlice nemasnog grčkog jogurta
1 žlica nasjeckanog lista korijandera (po želji)
Priprema:
Na jakoj vatri zagrijte veliku tavu. Na žlici suncokretovog ulja zapecite narezanu piletinu koju ste prije toga posolili prstohvatom soli. Pecite dok meso ne porumeni sa svih strana, povremeno miješajući, oko 4 minute. Kad se zapeče, prebacite piletinu na tanjur i ostavite sa strane.
Na jakoj vatri zagrijte veliku tavu. Na žlici suncokretovog ulja zapecite narezanu piletinu koju ste prije toga posolili prstohvatom soli. Pecite dok meso ne porumeni sa svih strana, povremeno miješajući, oko 4 minute. Kad se zapeče, prebacite piletinu na tanjur i ostavite sa strane.
Vratite tavu na vatru, zagrijte maslinovo ulje i na njemu popržite luk i češnjak, oko 3 minute. Dodajte sirovu rižu, kumin, kurkumu, kajenski papar i kardamom. Dinstajte miješajući oko 1 minutu. Umiješajte pileći temeljac (pileću kocku rastopljenu u 1/2 litre vode) i 2 lovorova lista pa pustite da se zakuha. Poklopite, smanjite vatru na najmanje i kuhajte oko 30 minuta.
Smrznuti grašak i ranije pripremljenu piletinu umiješajte u rižu, ponovno poklopite i kuhajte još 10 minuta na laganoj vatri, dok riža ne upije većinu tekućine.
Poslužite toplo. Prema želji, servirajte s grčkim jogurtom i posipanim listom korijandera.
Poslužite toplo. Prema želji, servirajte s grčkim jogurtom i posipanim listom korijandera.
Nema komentara:
Objavi komentar