/za dvije osobe
5 jaja
1 velika paprika (žuta, crvena, zelena)
1/4 glavice ljubičastog luka ili 1/4 žličice luka u granulama
1 češanj češnjaka ili 1/4 žličice češnjaka u granulama
1 žličica vlasca
6 polovica sušene rajčice
sol
papar
2 žlice ulja
Priprema:
U zdjelici kipuće vode potopite sušenu rajčicu i ostavite 5 minuta da odstoji.
U međuvremenu u posebnoj zdjelici umutite jaja, dodajte sol, papar i vlasac. Ukoliko koristite češnjak i luk u granulama, umutite i njih u jaja.
Namočenu rajčicu procijedite i narežite na uske trakice.
Papriku također narežite na trakice.
Ako koristite svježi luk i češnjak:
Na vrućoj tavi i žlici ulja najprije popržite luk dok se malo ne zarumeni, oko 3 minute. Dodajte usitnjeni češnjak i kratko popržite da pusti miris.
Na vrućoj tavi i žlici ulja najprije popržite luk dok se malo ne zarumeni, oko 3 minute. Dodajte usitnjeni češnjak i kratko popržite da pusti miris.
Ako ne koristite svježi luk i češnjak, preskočite prethodni korak i nastavite sa sljedećim:
Na vrućoj tavi zagrijte 1 žlicu ulja, dodajte rajčicu pa kratko pržite, oko 2 minute. Dodajte i narezanu papriku pa pržite još 5 minuta tj. dok povrće ne počne rumeniti.
Povrće zatim izvadite iz tave i odložite na tanjuriću sa strane.
Vratite tavu na laganu vatru, dodajte ostatak ulja, četkicom ga razmažite po vrućoj tavi pa izlijte smjesu s jajima. Čim se s donje strane počne stvarati tanka korica, na jednu polovicu površine jaja rasporedite ranije pripremljeno povrće. Ostavite tako oko 1 minutu, da se povrće malo poveže s jajima, a potom pomoću spatule polovicom bez povrća preklopite povrće. Ostavite tako preklopljeno da se zapeče još oko 1 minutu.
Omlet prepolovite i poslužite toplo uz šnitu svježe tostiranog domaćeg kruha.
Nema komentara:
Objavi komentar