20150523

Salata od piletine s pestom i pečenom tikvom

Sastojci:
(za 4 porcije)

600 g muškatne tikve, oguljene i narezane na kocke (2 cm)
160 g rigatoni tjestenine
300 g kuhanih pilećih prsa, istrganih na rezance
250 g cherry rajčica, prepolovljenih
1 crveni luk, tanko nasjeckan
1/4 šalice sitno nasjeckanog peršinovog lista
1/3 šalice (90 g) pesta od bosiljka



Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Kocke bundeve u posudi pomiješajte s 1 žličicom ulja i sve dobro promiješajte i protresite.
Na lim za pečenje stavite masni papir pa po njemu ravnomjerno u jedan red rasporedite narezanu tikvu. Po želji posolite.  Pecite oko 25 minuta tj. dok ne omekša i ne porumeni.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Nemojte prekuhati. Procijedite je, ostavljajući 2 žlice vode u kojoj se kuhala sa strane.

U većoj zdjeli pomiješajte piletinu, rajčicu, luk, peršin i pesto. Dodajte pečenu tikvu, tjesteninu i vodu u kojoj se tjestenina kuhala i sve dobro protresite.

Poslužite uz zelenu salatu začinjenu balzamičnim octom.





Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...