20150510

Puretina u finom umaku od senfa i vina

Sastojci:

8 odrezaka purećih prsa
50 g maslaca
3 žlice suncokretovog ulja
1 šalica (240 ml) crnog vina
2 žlice senfa
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice kiselog vrhnja
sol, papar

Prilog: 
1 šalica riže
2  šalice vode
malo soli


Priprema:

Pureće odreske lagano istucite batićem te ih posolite s obje strane.

Na tavi dobro zagrijte ulje i maslac te na masnoći na naglo ispecite odreske, 1-2 minute s obje strane. Izvadite odreske i odložite ih na tanjur sa strane.

Uklonite i tavu s vatre pa u masnoću na kojoj su se pekli odresci stavite senf i dodajte crno vino. Sve dobro promiješajte kako biste dobili ujednačenu smjesu. Vratite na vatru te kratko prokuhajte, kako bi se alkohol oslobodio iz vina. Dodajte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje, dobro promiješajte pa ostavite na laganoj vatri da se umak ukuha i zgusne, oko 5 minuta.

U tako dobiveni umak vratite ranije pečene odreske te sve zajedno prokuhajte još oko 3 minute.

U međuvremenu skuhajte rižu te je poslužite kao prilog uz tople odreske u umaku.



Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...