20150517

Chapati (Indijski kruh)

Sastojci (za 12 kruščića):

2 šalice brašna
1/2 žličice soli
3/4 šalice tople vode


Priprema:

U većoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. U sredini napravite udubljenje pa u njega ulijte vodu, polako miješajući rukom kako bi formirali tijesto. Izvadite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i mijesite dok ne dobijete glatko, rastezljivo i meko tijesto, oko 7-10 minuta. Pokrijte tijesto i ostavite oko 10 minuta da odmara.

Podijelite tijesto na 12 jednakih dijelova. Svaki dio dlanovima oblikujte u lopticu pa ih potom tanko razvaljajte u krug promjera oko 15 cm.

Dobro zagrijte tavu s debljim dnom. Pecite jedan po jedan chiapati s obje strane oko 1 minutu, tj. dok se ne napušu i ne porumene. Odlažite ih na tanjur, jedan na drugi, kako bi ostali topli.

Chapatije možete napraviti i dan ranije. Ohladite ih pa zamotajte u foliju i spremite u hladnjak. Prije posluživanja samo ih zagrijte na tavi oko 30 sekundi sa svake strane.





Weight Watchers:
1 chiapati = 1 bod

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...