Kus-kus salata s mrkvom

Sastojci:

5 žličica maslinovog ulja
4 žličice svježeg soka od naranče
svježe mljeveni crni papar, po ukusu
100 g marokanskog kus-kusa 
150 ml kipućeg povrtnog temeljca
1 mali svježi crveni čili, očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan
1 žličica mljevenog kumina
2 veće mrkve, oguljene i grubo naribane
3 mlada luka (može kao zamjena i svježi vlasac)
10 mini grappolo rajčica, narezanih na četvrtine
60 g svježeg mladog graška šećerca, očišćenog
1 žlica sitno nasjeckanog svježeg korijandera


Priprema:

U zdjelici pomiješajte 3 žličice maslinovog ulja, sok od naranče i crni papar i ostavite sa strane.

U manjem loncu kus-kus prelijte kipućim temeljcem i promiješajte. Poklopite i ostavite sa strane oko 6 minuta (ili prema uputama na pakiranju), dok se temeljac ne upije i kus-kus ne omekša. Kus-kus izmiješajte vilicom.

U međuvremenu, u tavi zagrijte preostale 2 žličice maslinovog ulja.  Dodajte čili i pržite na srednje jakoj vatri 1 minutu. 

Dodajte kumin pa pirjajte 30 sekundi. 

Dodajte mrkvu i mladi luk pa, uz redovito miješanje, pirjajte 3-4 minute ili dok povrće malo ne omekša. Uklonite s vatre.

U kus-kus dodajte pripremljeno povrće i pomiješajte s dvije vilice. 

Dodajte rajčice i grašak od šećera, zajedno s preljevom od naranče (prije ga još jednom dobro promiješajte) i korijanderom.

Još jednom promiješajte.

Poslužite toplo samostalno ili uz zelenu salatu.






Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.