Krem juha od mrkve i đumbira

Sastojci:

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
polovica srednje velikog žutog luka, nasjeckanog
1/2 žličice morske soli
3 češnja češnjaka, zgnječena nožem
450 g mrkve, grubo nasjeckane
1 žličica naribanog svježeg đumbira
1 žlica jabučnog octa
3 šalice povrtnog temeljca
svježe mljeveni crni papar
1 žličica javorovog sirupa, po želji
prema želji: nekoliko kapi bučinog ulja ili kokosovog mlijeka


Priprema:

U većem loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje.

Dodajte luk, sol i papar pa pržite dok luk ne omekša, povremeno miješajući, oko 8 minuta

Dodajte zgnječeni češnjak i mrkvu te kuhajte još 8 minuta uz povremeno miješanje.

Umiješajte đumbir, jabučni ocat i povrtni temeljac. Zakuhajte pa smanjite vatru i kuhajte još 30 minuta.

Uklonite s vatre pa štapnim mikserom od povrća izradite gustu krem juhu.  

Ako vam je juha pregusta dodajte malo vode. 

Ako želite da vam juha bude malo slađa, dodajte javorov sirup.

Prema želji, prije serviranja juhu u tanjuru možete pokapati s nekoliko kapi bučinog ulja ili kokosovog mlijeka.

Servirajte toplo.





Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.