Cacio e pepe (Tjestenina sa sirom i paprom)

Sastojci:

400 g špageta
6 žlica maslinovog ulja (ili maslaca)
2 češnja češnjaka, usitnjena
2 žličice mljevenog papra
150 g ribanog sira Pecorino Romano


Priprema:

U velikom loncu zakuhajte slanu vodu pa skuhajte špagete prema uputama s pakiranja.
Nemojte dopustiti da se prekuhaju, trebaju ostati al dente.

Prije no što ih kuhane procijedite, odvojite 1 šalicu vode u kojoj su se kuhali i ostavite sa strane.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu popržite papar i usitnjeni češnjak, toliko da pusti miris - oko 1 do 2 minute.

U tavu dodajte kuhane špagete i sve dobro promiješajte. Dodajte i naribani Pecorino Romano te podlijte s pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Miješajte dok se sir ne rastopi, oko 1 minutu. Prema potrebi dodajte još vode, tako da na kraju tjestenina bude dobro obložena umakom od sira. 

Ukoliko smatrate da ste dodali previše vode, dodajte još sira kako bi se umak ponovno ugustio.




 


Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.