Pasta caponata (Tjestenina s patlidžanom)

Sastojci:
 
400 g tjestenine (npr. rigatoni, penne)
5 žlica maslinovog ulja 
1 manja glavica luka srebrenca, nasjeckana 
2 velika češnja češnjaka, usitnjena 
1 veći patlidžan, narezan na kockice veličine zalogaja 
1 velika stabljika celera, tanko narezana 
500 ml passata rajčice
malo vode
10-12 crnih maslina bez koštica, narezane
2 žlice ukiseljenih kapara 
1 žlica suhog origana 
1 žlica crvenog vinskog octa 
sol i papar
svježi list peršina, usitnjen


Priprema:

U većoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i češnjak. Pržite oko minutu dok luk ne postane staklast. 

Dodajte celer i patlidžan pa pržite oko 2-3 minute. Dodajte rajčicu i pomiješajte, pustite da se krčka oko 10 minuta. Prema potrebi, dodajte malo vode kako umak ne bi bio pregust. 

Dodajte masline, kapare i origano pa pirjajte još 7-8 minuta ili dok patlidžani ne omekšaju. 

U međuvremenu skuhajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi dok ne bude al dente.
Odvojite šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala, prije no što je ocijedite. 

Umak posolite i popaprite  prema ukusu te dodajte žlicu crvenog vinskog octa. 

Promiješajte i dodajte kuhanu tjesteninu. 

Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina pa sve promiješajte. 

Poslužite posipano usitnjenim svježim peršinovim listom. 







Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.