2 šalice zobene kaše
1 ½ žličica praška za pecivo
1 šalica mlijeka
1 bjelanjak velikog jajeta
½ šalice soka od jabuke (ili naranče)
¼ šalice smeđeg šećera
¼ šalice grožđica (može i brusnice)
¼ žličice cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
U manjoj zdjelici umutite bjelanjak, dodajte mlijeko, voćni sok i ekstrakt vanilije. U drugoj posudi pomiješajte zobenu kašu i prašak za pecivo, dodajte šećer, cimet i grožđice. Dodajte im tekuću smjesu s bjelanjcima i dobro promiješajte.
Lim za pečenje prekrijte masnim papirom i smjesu izlijte na papir. Pecite na 180°C oko 35 minuta.
Pečenu kašu podijelite na 6 jednakih dijelova i servirajte toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar