(za 4 manje porcije)
350 g mljevene govedine
1 luk srednje veličine
4 veća češnja češnjaka
1 goveđa kocka za juhu
250 g šampinjona, narezanih na četvrtine
180 ml kuhane pasirane rajčice
1 1/2 žlica Worchestershire umaka
1/2 žličice soli
1/2 žličice svježe mljevenog papra
2 vrhom pune žličice Dijon senfa
2 žličice svježeg lista peršina, sitno nasjeckanog
250 ml vode + dodatno za podlijevanje (po potrebi)
Priprema:
Dublju tavu dobro zagrijte pa na njoj popržite mljeveno meso, oko 6-7 minuta, dok ne porumeni. Potom mu dodajte gljive, luk, protisnuti češnjak i dinstajte oko 2 minute. Podlijte s 250 ml vode i dodajte kocku za juhu. Posolite, popaprite, dodajte kuhanu rajčicu, Worchestershire umak i senf. Po potrebi podlijte s malo vode.
Pustite da zakuha, poklopite i ostavite da se krčka još oko 10 minuta. Uklonite s vatre i posipajte sitno sjeckanim peršinovim listom. Promiješajte.
Poslužite uz kuhanu rižu ili tjesteninu.
Nema komentara:
Objavi komentar