Pita od sira

Sastojci:

Tijesto:
30 dag oštrog brašna
1/4 žličice praška za pecivo
20 dag maslaca
10 dag šećera
2 žumanjka
1 žlica kiselog vrhnja
korica od jednog limuna

Nadjev:
4 bjelanjka
20 dag šećera
50 dag svježeg sira
korica od jednog limuna
1 vanilin šećer
10 dag grožđica
šećer u prahu za posipanje


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200°C.

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u većoj zdjeli pa u njemu razmrvite maslac u listićima. Dodajte šećer, žumanjke, limunovu koricu, vrhnje pa umijesite prhko tijesto. Ostavite ga potom da kratko odstoji u hladnjaku, oko pola sata.

Tijesto podijelite na dva dijela. Neka jedan dio bude malo veći od drugog.

Od masnog papira za pečenje izrežite dva lista veličine dna kalupa u kojem ćete peći tijesto.

Veći od dva dijela tijesta razvaljajte na izrezanom masnom papiru na veličinu kalupa (najbolje 20x30 cm) te ga tako razvaljanog zajedno s papirom prenesite u kalup (papir prema dolje).

Sve navedene sastojke za nadjev pomiješajte u posebnoj zdjeli te ih ravnomjerno rasporedite preko tijesta u kalupu.

Na drugom listu masnog papira razvaljajte preostali dio tijesta te ga s papirom prenesite do kalupa i položite preko nadjela - s papirom prema gore. Odstranite papir.

Vilicom po tijestu izbodite rupice.

Pecite u pećnici oko 50 minuta.

Pečenu pitu izvadite iz pećnice, malo ohladite, posipajte šećerom u prahu i narežite na kocke.




Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.