Sastojci:
Tijesto:
30 dag oštrog brašna
1/4 žličice praška za pecivo
20 dag maslaca
10 dag šećera
2 žumanjka
1 žlica kiselog vrhnja
korica od jednog limuna
Nadjev:
4 bjelanjka
20 dag šećera
50 dag svježeg sira
korica od jednog limuna
1 vanilin šećer
10 dag grožđica
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200°C.
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u većoj zdjeli pa u njemu razmrvite maslac u listićima. Dodajte šećer, žumanjke, limunovu koricu, vrhnje pa umijesite prhko tijesto. Ostavite ga potom da kratko odstoji u hladnjaku, oko pola sata.
Tijesto podijelite na dva dijela. Neka jedan dio bude malo veći od drugog.
Od masnog papira za pečenje izrežite dva lista veličine dna kalupa u kojem ćete peći tijesto.
Veći od dva dijela tijesta razvaljajte na izrezanom masnom papiru na veličinu kalupa (najbolje 20x30 cm) te ga tako razvaljanog zajedno s papirom prenesite u kalup (papir prema dolje).
Sve navedene sastojke za nadjev pomiješajte u posebnoj zdjeli te ih ravnomjerno rasporedite preko tijesta u kalupu.
Na drugom listu masnog papira razvaljajte preostali dio tijesta te ga s papirom prenesite do kalupa i položite preko nadjela - s papirom prema gore. Odstranite papir.
Vilicom po tijestu izbodite rupice.
Pecite u pećnici oko 50 minuta.
Pečenu pitu izvadite iz pećnice, malo ohladite, posipajte šećerom u prahu i narežite na kocke.
Pita od sira
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar