Sastojci - za 4 tanjura juhe:
500 ml pasirane domaće rajčice
2 žlice koncentrata rajčice
1 srednje velika ljutika
3 veća češnja češnjaka
15-ak svježih listova bosiljka
1 povrtna kocka za juhu
2 žličice maslinovog ulja
Priprema:
Ljutiku i luk očistite pa narežite na veće komade. Zagrijte ulje u loncu pa na njemu popržite luk i češnjak dok se ne zazlate. Zalijte s pasiranom rajčicom i promiješajte. Podlijte s još oko 3 dl vode pa pustite da provri, dodajte koncentrat rajčice i kocku za juhu pa ostavite da kuha oko 10 minuta.
Listiće bosiljka istrgajte na sitnije komadiće pa ih ubacite u zakuhalu juhu. Kuhajte još oko 2-3 minute. Uklonite juhu s vatre pa štapnim mikserom izradite u glatku smjesu. Vratite na vatru i kuhajte još oko 3-4 minute, tako da se juha malo ugusti. Uklonite s vatre i poslužite toplo.
Savjet:
Ukoliko nemate domaću pasiranu rajčicu, već koristite kupovnu koja je dosta kiselija, u juhu pri kuhanju dodajte i malo šećera kako biste smanjili njenu kiselost.
Aromatična juha od rajčice
Tags
# brzo
# jednostavno
vegetarijansko
Ključne riječi:
brzo,
jednostavno,
juha,
juha od rajčice,
juhe,
rajčica,
vegetarijanska kuhinja,
vegetarijansko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar