20150802

Pileći biryani


Sastojci:

1 kocka za povrtni temeljac
200 g riže (može i integralna), sirove
1 žlica ulja
1 veliki luk, sitno nasjeckan
1 srednje velika tikvica, narezana na veće kockice
2 češnja češnjaka, protisnuta ili sitno sjeckana
1/2 čili papričice, odstranjenih sjemenki i sitno nasjeckane
300 g piletine, otkoštene, bez kože
300 g zamrznutog miješanog povrća (po želji - mahune, grašak,špinat, mrkva...)
1 velika paprika, narezana na veće kockice
1 žlica curry-ja u prahu
1/2 žličice sjemenki kima
12 cherry rajčica, prepolovljenih
sol i mljeveni papar (po ukusu)
listići korijandera za posip


Priprema:

Skuhajte rižu s kockom za juhu u 750 ml vode.

Piletinu posolite i popaprite pa na tavi (može i grill) na naglo popržite s obje strane. Izvadite na tanjur i ostavite sa strane.

U dubljoj tavi zagrijte ulje pa na njemu popržite luk, tikvicu, češnak, papriku i čili papričicu. oko 3-4 minute. Podlijte s malo vode, promijašjte i zakuhajte pa dodajte zamrznuto povrće. Dodajte oko 400 ml vode i kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša, a umak se malo ne reducira.

Dodajte curry, kim, sol i papar pa promiješajte. Pečenu piletinu narežite na komade veličine zalogaja pa je umiješajte u povrće. Skuhanu rižu promiješajte kako bi se zrna razdvojila pa je dodajte u povrće s piletinom. Dodajte i raspolovljene cherry rajčice pa sve dobro promiješajte, ugasite vatru, poklopite i ostavite 10-ak minuta da se sastojci prožmu.

Pri serviranju biryani posipajte listićima korijandera.

Za 4 serviranja.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...