20150812

Mirisna piletina i povrće u umaku od naranče

Sastojci:
(za 4 serviranja)

360 g pilećeg mesa, otkoštenog, bez kože, narezanog na kocke veličine zalogaja
2 žlice kukuruznog škroba (gustin)
2 žličice ribane narančine korice
1/4 kocke pilećeg ili povrnog temeljca
1/4 šalice soka od naranče (60 ml)
2 žlice sojinog umaka
1/2 žlice šećera
1/4 žličice soli
1/4 žlice mljevene slatke paprike
4 žličice ulja
1 žlica svježe naribanog đumbira
120 g zelenih mahuna, prethodno skuhanih i procijeđenih
1 veća crvena paprika, narezana na trakice
1 veća mrkva, narezana na tanke prutiće


Priprema:

U srednje velikoj zdjeli pomiješajte meso, 1 žlicu kukuruznog škroba i narančinu koricu te ostavite sa strane.

U manjoj zdjeli pomiješajte 1 žlicu gustina, u 120 ml vode rastopljenu kocku za juhu, soja umak, sok od naranče, sol, šećer i mljevenu papriku.

U dubljoj tavi zagrijte 2 žličice ulja pa na njemu popržite meso, oko 2 minute. Izvadite ga potom na tanjur i ostavite na strane.

U tavu dodajte preostale 2 žličice ulja, dodajte đumbir, kratko popržite pa mu dodajte mahune i papriku pa pržite još oko 3 minute. Podlijte smjesu sa smjesom iz manje zdjele (temeljac + soja umak ...) te miješajte dok se smjesa ne ugusti, oko 1 minutu. U tako dobiven umak vratite pečeno meso te sve zajedno još prokuhajte oko 2 minute.






Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...