20150814

Indijska začinjena leća s cvjetačom

Sastojci:
(za 4 do 5 serviranja)

2/3 šalice riže, nekuhane
1 šalica suhe crvene leće
1 manja cvjetača, narezana na cvjetove
1 konzerva (240 g) pelata
1 veliki žuti luk, sitno nasjeckan
1 povrtna kocka za juhu
6 češnjeva češnjaka, protisnuta
1/2 žličice korijandera u prahu
1 1/2  žlica svježe naribanog đumbira
2 žličice kumina
2 žličice kurkume
1 žličica soli
1 limeta
700 ml vode + dodatno za podlijevanje po potrebi
1 žličica suncokretovog ulja

Priprema:

Rižu skuhajte prema uputama u neslanoj vodi.

Dublju tavu zagrijte na srednje jakoj vatri, dodajte ulje pa na njemu popržite luk oko 3 minute. Dodajte kurkumu, kumin, češnjak, korijander i sol pa još kratko pržite, oko 1 minutu.

Umiješajte potom cvjetove cvjetače, dodajte pelate, promiješajte i ostavite da zakuha. Potom dodajte 700 ml vode i kocku za juhu. Promiješajte, dodajte leću i ponovno zakuhajte. Potom poklopite i ostavite da kuha na tihoj vatri još oko 45 minuta, tj. dok leća i cvjetača ne omekšaju. Po potrebi protresite tavu i podlijte vodom.

Poslužite uz kuhanu rižu, a kod serviranja iscijedite po povrću malo soka od limete.




Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...