20150328

Panforte

Sastojci:

8 dag brašna
15 dag šećera
15 dag meda
20 dag suhih smokava
10 dag pečenih lješnjaka
12,5 dag blanširanih badema
10 dag crne čokolade
1 kora naranče
1/3 žličice muškatnog oraha
1/3 žličice mljevenog đumbira
1/3 žličice cimeta
šećer u prahu

Priprema:

Stavite papir za pečenje na lim i lagano ga premažite maslacem.

Koru oprane naranče naribajte, smokve očistite od petlji i isjeckajte. U zdjelu stavite brašno, dodajte muškatni oraščcić, đumbir i cimet te promiješajte. Dodajte cijele lješnjake i bademe, isjeckanu čokoladu, smokve i koru naranče pa ponovno promiješajte.

U manjoj tavi i na laganoj vatri otopite šećer s medom. Kuhajte bez miješanja još 5 minuta pa dobiveni karamel prelijte preko pripremljene mješavine. Brzo promiješajte s nekoliko pokreta da se čokolada otopi, što prije izlijte na pleh pa poravnajte namašćenom žlicom.

Pecite na 160°C oko 35 minuta.

Pečeni kolač ostavite da se malo ohladi pa ga posipajte šećerom u prahu.

Panforte umotajte u prozirnu foliju i držite u frižideru.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...