20150329

Falafel sa špinatom

Sastojci:

2 1/2 šalice ranije skuhanog slanutka
1 šalica sjackanog špinata
1 1/2 žlica suhog peršinova lista
2 češnja češnjaka
1 smeđi luk, srednje veličine
2 žličice paste od sezama
1/4 šalice brašna + brašno za posipanje pri oblikovanju falafela
2 žlice krušnih mrvica
1/4 žličice kajenskog papra
1 žličica soli
papar

ulje za prženje
malo čili papričice


Priprema:

Slanutak sameljite u procesoru ili štapnim mikserom. Dodajte mu pastu od sezama i dobro izmješajte kuhačom.

U tavi na malo ulja kratko popržite sitno sjeckani luk, dok ne postane staklast. Dodajte mu peršin i špinat te samo kratko prodinstajte. Sadržaj iz tave ravnomjerno pomiješajte sa slanutkom pa smjesi miješajući dodavajte kajenski papar, brašno, papar, sol i krušne mrvice. Na kraju protisnite češnjak i još jednom smjesu dobro promiješajte. Ukoliko je smjesa prekompaktna, dodajte malo vode, ali pazite da i dalje ostane dovoljno čvrsta za oblikovanje rukama.

Gotovu smjesu prekrijte prozirnom folijom te je stavite u hladnjak da odstoji barem sat vremena, da se svi sastojci dobro prožmu.

Od smjese potom rukama oblikujte falafele. Između svakog falafela pobrašnite dlanove, kako biste izbjegli ljepljivost.

Na tavi zagrijte ulje te na njemu kratko popržite čili papričice. Potom na istom ulju pržite falafele na laganoj vatri, povremeno okrećući dok ne poprime s obje strane zlatno smeđu boju.





Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...