/za 4 palačinke
1 šalica crvene leće, prethodno dobro oprane te namočene u vodi preko noći
1 žličica soli
1/2 žličice praška za pecivo
1 1/2 žličica brašna od slanutka (ili rižinog brašna)
1 žličica kumina
1 žličica kurkume
1 žličica mljevenog korijandera
1/2 žličice čilija u prahu
opcija: svježi đumbir, komad veličine pola palca
opcija: 1 češanj češnjaka
suncokretovo ulje
Prijedlog za punjenje:
1 zelena tikvica, prepolovljena po dužini i narezana na ploške
začini prema ukusu: garam masala, sol
čvrsti jogurt
nasjeckani sveži list korijandera
Priprema:
Namočenu leću dobro procijedite i isperite.
U blenderu pomiješajte leću, sol, prašak za pecivo, brašno od slanutka, kumin, kurkumu, korijander i čili u prahu te, ako koristite, oguljeni đumbir i češanj češnjaka. Dodajte oko 300 ml vode pa uključite blender i izradite glatku smjesu. Gustoća smjese trebala bi biti gušća od one koju pripremamo za obične palačinke, ali i dalje tekuća. Ukoliko je smjesta pregusta, razrijedite je s još malo vode.
Ostavite sa strane da malo odstoji.
Za to vrijeme na vrućoj tavi s malo ulja naglo popržite narezanu tikvicu, tako da lagano porumeni.
Uklonite s vatre i začinite prema ukusu s malo soli i garam masale.
Potom dobro zagrijte tavu za palačinke i premažite je s malo ulja.
Četvrtinu pripremljene smjese iz blendera rasporedite po tavi tako da dobijete nešto deblju palačinku. Pecite oko 3 minute pa je okrenite i pecite na drugoj strani još 2 minute.
Pazite da ih ne prepečete jer će postati presuhe.
Na još toplu palačinku rasporedite malo pripremljenih tikvica, prema želji dodajte jogurt i posipajte sjeckanim listom korijandera.
Nema komentara:
Objavi komentar