Špageti marinara

Sastojci: 

1/4 šalice maslinovog ulja
 6 češnjeva češnjaka

1,5 kg svježe rajčice (šljivar), očišćene od sjemenki i kožice 
ili
1 kg konzerviranih pelata

začini prema ukusu: 
sol
suha papričica u pahuljicama (drobljena)
10 listova svježeg bosiljka, nasjeckanih

300 g tjestenine spaghetti
voda
sol

prema želji: ribani parmezan ili Grana Padano

Priprema:

U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje. 
Očistite češnjak i zdrobite ga oštricom noža pa kratko popržite na ulju, oko 2 minute.

Oprezno umiješajte očišćenu rajčicu (ili konzervirane pelate) i podlijte s 250 ml vode. Zakuhajte rajčicu pa je prema ukusu začinite solju i suhim drobljenim papričicama. 

Smanjite vatru pa lagano kuhajte još oko 30 minuta dok se umak ne ugusti. 
Povremeno miješajte i pomoću kuhače usitnjavajte rajčicu. 

Pet minuta prije kraja umiješajte nasjeckani bosiljak. Prema ukusu, dodajte još soli ili papričica.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama s pakiranja pa je procijeđenu umiješajte u pripremljeni marinara umak. 

Poslužite toplo i prema ukusu posipano ribanim parmezanom.






    


Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.