2 žlice suncokretovog ulja
4 - 6 žličica zelene curry paste
250 ml kokosovog mlijeka
1/2 pileće kocke za juhu
250 ml vode
2 filea pilećih prsa, narezanih na komade veličine zalogaja
1 šalica mladih mahuna
1/2 šalice mladog graška
opcija: 1 mali patlidžan, narezan na veće kocke (3 cm)
1 žličica ribljeg umaka
3/4 žlice smeđeg šećera
sok od 1/2 limete
opcija: 3 svježa lista limete
nekoliko listića svježeg tajlandskog bosiljka
1 1/2 šalica basmati riže
malo soli
4 šalice vode
Priprema:
Rižu dobro operite pa je u malo posoljenoj vodi skuhajte prema uputama s pakiranja.
U woku ili dubljoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje pa na njemu kratko popržite zelenu curry pastu.
Dodajte kokosovo vrhnje za kuhanje, žličicu ribljeg umaka i listove limete pa promiješajte sadržaj.
(Ulje će plutati na površini, to je normalno).
U 250 ml vode rastopite pola kocke za juhu pa dodajte u wok.
Dodajte smeđi šećer dobro promiješajte.
Potom dodajte piletinu i sve dobro promiješajte.
Kad curry zakuha dodajte povrće (mahune, grašak, patlidžan), smanjite vatru pa kuhajte dok se piletina ne skuha, povrće omekša, a curry malo reducira.
Dodajte sok od pola limete i sve još jednom promiješajte.
Servirajte toplo uz kuhanu basmati rižu i posipano svježim listićima tajlandskog bosiljka.
Ukoliko volite ljući curry, možete dodati i malo nasjeckane svježe čili papričice.
Jako fino
OdgovoriIzbriši