Tajlandski zeleni curry s piletinom

Sastojci:

2 žlice suncokretovog ulja
4 - 6 žličica zelene curry paste
250 ml kokosovog mlijeka
1/2 pileće kocke za juhu
250 ml vode
2 filea pilećih prsa, narezanih na komade veličine zalogaja
1 šalica mladih mahuna 
1/2 šalice mladog graška
opcija: 1 mali patlidžan, narezan na veće kocke (3 cm)
1 žličica ribljeg umaka
3/4 žlice smeđeg šećera
sok od 1/2 limete
opcija: 3 svježa lista limete
nekoliko listića svježeg tajlandskog bosiljka

1 1/2 šalica basmati riže
malo soli 
4 šalice vode

Priprema:

Rižu dobro operite pa je u malo posoljenoj vodi skuhajte prema uputama s pakiranja.

U woku ili dubljoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje pa na njemu kratko popržite zelenu curry pastu.

Dodajte kokosovo vrhnje za kuhanje, žličicu ribljeg umaka i listove limete pa promiješajte sadržaj. 
(Ulje će plutati na površini, to je normalno).

U 250 ml vode rastopite pola kocke za juhu pa dodajte u wok.
Dodajte smeđi šećer  dobro promiješajte.

Potom dodajte piletinu i sve dobro promiješajte.

Kad curry zakuha dodajte povrće (mahune, grašak, patlidžan), smanjite vatru pa kuhajte dok se piletina ne skuha, povrće omekša, a curry malo reducira.

Dodajte sok od pola limete i sve još jednom promiješajte.


Servirajte toplo uz kuhanu basmati rižu i posipano svježim listićima tajlandskog bosiljka.
Ukoliko volite ljući curry, možete dodati i malo nasjeckane svježe čili papričice.




1 komentar:

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.