/za 4 serviranja
250 g tjestenine (npr. farfalle)
30 g koncentrata za juhu od gljiva
papar, sol
1 žličica peršinovog lista
300 g svježih vrganja, narezanih na manje kocke
2 glavice smeđeg luka
3-4 češnja češnjaka
2 žličice maslinovog ulja
1/2 žličice suhog origana
1 žličica kiselog vrhnja
oko 600 ml vode, za podlijevanje
Priprema:
Tjesteninu prema uputama skuhajte u slanoj vodi.
U dubljoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje te na njemu popržite sitno nasjeckani luk, oko 5 minuta. Dodajte gljive i protisnuti češnjak te sve dinstajte dok gljive ne puste vodu. Posolite i popaprite po ukusu te posipajte origanom. Podlijte s 300 ml vode i promiješajte.
U manjoj zdjelici otopite koncentrat za juhu od gljiva u malo vode, tako da dobijete glatku smjesu. Razrijedite s ostatkom pripremljene vode, promiješajte te dodajte gljivama u tavi. Još jednom sve dobro promiješajte, stišajte vatru na najslabije te pustite da kuha dok se umak malo ne ugusti. Potom umiješajte peršinov list i žličicu kiselog vrhnja pa uklonite s vatre.
Pomiješajte procijeđenu tjesteninu s tako dobivenim umakom, po potrebi dosolite, poklopite i ostavite 15-ak minuta da odstoji i da se svi sastojci prožmu.
Nema komentara:
Objavi komentar