Sastojci:
500 g opranih i očišćenih divljih šparoga
6 jaja
4 žlice kiselog vrhnja
10 dkg luka, sitno sjeckanog
3-4 žlice maslinova ulja ili maslaca
sol, papar
svježi list peršina, sitno nasjeckan
Priprema:
Očišćene šparoge skuhajte u slanoj vodi.
U zdjelici vilicom istucite jaja i kiselo vrhnje.
U tavi na masnoći (ulje ili maslac) popržite luk, dodajte kuhane i narezane šparoge pa kratko pirjajte. Posolite i popaprite po ukusu pa dodajte i sitno sjeckani peršinov list.
Uklonite s vatre pa zalijte istučenim jajima s vrhnjem. Vratite na vatru i kratko pržite dok se jaja ne zagriju i ne počnu koagulirati. Potom uklonite s vatre.
Pazite da ne prepečete jaja jer će fritaja biti presuha!
Poslužite toplo.
Fritaja od divljih šparoga
by
Točka
in
doručak,
fritaja,
hrvatska kuhinja,
istarska kuhinja,
jaja,
kajgana,
šparoge,
toplo predjelo
toplo predjelo
Ključne riječi:
doručak,
fritaja,
hrvatska kuhinja,
istarska kuhinja,
jaja,
kajgana,
šparoge,
toplo predjelo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar