/za 16 štapića
1/3 šalice ribanog parmezana
1 žličica slatke mljevene paprike
250 g tijesta za pizzu, odstajalog i ohlađenog u hladnjaku (može i kupovno)
3 žličice rastopljenog maslaca
krupna morska sol za posipanje (opcija)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C.
U zdjelici pomiješajte parmezan i papriku i ostavite sa strane.
Tijesto za pizzu razvaljajte u pravokutnik 30 x 20 cm. Četkicom lagano premažite s 2 žličice rastopljenog maslaca po površini tijesta pa ga potom ravnomjerno posipajte s 2 žlice mješavine sira i paprike.
Preklopite tijesto popola, tako da dobijete pravokutnik 15 x 10 cm. Premažite ga s ostatkom maslaca te posipajte s ostatkom sira i paprike. Prstima lagano utisnite mješavinu s parmezanom u površinu tijesta.
Tijesto narežite na 16 jednakih štapića.
Pažljivo podignite svaki štapić tako da ga uhvatite s obje ruke za krajeve pa ih zarotirajte, svaki u suprotnom smjeru. Tako ćete dobiti spiralno zavijene štapiće.
Veći lim za pečenje obložite masnim papirom. Poslažite štapiće u kalup na razmak od oko 2 cm. Po želji ih posipajte s krupnom soli.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 8 minuta tj. dok štapići ne porumene.
Gotove štapiće izvadite iz pećnice i pložite na žicu da se hlade.
Nema komentara:
Objavi komentar