Sastojci:
400 g tjestenine spaghetti
50 ml maslinovog ulja
100 g luka, sitno sjeckanog
3-4 češnja češnjaka, protisnuta
1 zelena tikvica, oprana i narezana na uske štapiće (julienne) / ili narezana na manje kockice
1/2 žlice mediteranske mješavine začina
1/2 žlice vegete
800 g sjeckanih pelata
sol, papar
1 žličica šećera
ribani parmezan
Priprema:
Špagete skuhajte u slanoj vodi pa ocijedite.
Na maslinovom ulju popržite luk dok se blago ne zazlati pa mu dodajte tikvicu (ribanu ili na kockice). Kratko prodinstajte pa dodajte pelate, šećer, mediteranske začine i vegetu. Dodajte i sol i papar - količina prema ukusu. Pustite da zakuha pa pirjajte na tihoj vatri 15 minuta.
U tako pripremljen umak umiješajte kuhanu tjesteninu i promiješajte. Poklopite i ostavite da odstoji oko 10 minuta, tako da se svi sastojci prožmu.
Pri serviranju posipajte ribanim parmezanom.
Crveni špageti s tikvicama
Tags
# brzo
# glavno jelo
vegetarijanska kuhinja
Ključne riječi:
brzo,
glavno jelo,
jednostavno,
lako,
mediteranska kuhinja,
parmezan,
pelati,
rajčica,
spaghetti,
špageti,
talijanska kuhinja,
tikvice,
tjestenina,
vegetarijanska kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar