Sastojci za 4 serviranja:
2 žličice maslinovog ulja
1 mali luk, sitno nasjeckan
sol, papar
500 g mljevene govedine
2 češnja češnjaka
1 mala konzerva pelata
1 žlica naribanog đumbira
1 žlica garam masale
1 žličica mljevenog čilija
2 šalice zamrznutog graška
sok od jednog limuna
Priprema:
Zagrijte ulje na velikoj tavi na srednje jakoj vatri pa na njemu popržite luk, oko 4 minute. Dodajte govedinu, sol i papar pa dinstajte dok ne meso ne porumeni. Dodajte češnjak, rajčicu i đumbir, garam masalu i čili. Promiješajte, dodajte grašak pa smanjite vatru pa kuhajte oko 8 minuta tj. dok grašak ne omekša.
Kada je gotovo posipajte limunovim sokom. Po potrebi dosolite.
Poslužite uz chapati kruščiće.
Keema
Tags
# azijska kuhinja
# brzo
weight watchers
Ključne riječi:
azijska kuhinja,
brzo,
glavno jelo,
govedina,
grašak,
indijska kuhinja,
jednostavno,
južnoazijska kuhinja,
keema,
mljeveno meso,
morteza,
qeema,
weight watchers
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
super recept
OdgovoriIzbriši