Sastojci (za 4 serviranja):
1/2 kg krumpira, narezanog na kockice
2 žličice maslinovog ulja
1/2 žličice slatke crvene mljevene paprike
1/4 žličice češnjaka u prahu
1/4 žličice crnog papra, mljevenog
1/4 žličice luka u prahu
1/4 žličice soli
po ukusu: origano, timijan, kajenski papr, kim
500 g prokulica (može i zamrznutih)
2 žličice maslinova ulja
1/4 žlice soli
sok od jednog limuna
1-3 žličice kajenskog papra (po ukusu)
1/4 žličice sjemenki bundeve ili suncokreta
sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
U veću posudu stavite krumpir pa ga posipajte maslinovim uljem. Dobro protresite posudu da se krumpir obloži uljem.
U manjoj zdjelici pomiješajte sve navedene začine pa njima posipajte krumpir. Ponovno dobro protresite kako bi se krumpir ravnomjerno začinio.
U većoj zdjeli pomiješajte 2 žličice maslinovog ulja i prokulice. Posolite, popaprite i začinite kajenskim paprom. Dobro protresite zdjelu da se začini ravnomjerno rasporede.
Veći lim za pečenje obložite masnim papirom. U jednom sloju na jednu polovicu lima rasporedite krumpir, a na drugu prokulice. Pecite u pećnici 45-60 minuta.
U međuvremenu na suhoj tavi kratko tostirajte sjemenke bundeve (ili suncokreta), dok ne porumene.
Kada je povrće pečeno, preko prokulica iscijedite limunov sok i posipajte ih tostiranim sjemenkama.
Povrće po želji možete poslužiti uz salsu od rajčice.
Pečeni cajun krumpirići s prokulicama
weight watchers
Ključne riječi:
cajun,
krumpir,
krumpirići,
meksička kuhinja,
pečeni krumpir,
prilog,
prokulica,
prokulice,
vegetarijanska kuhinja,
weight watchers
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar