1 žlica kokosovog ulja (može i neko drugo)
1 žlica svježe naribanog đumbira
1 svežanj limunske trave
300 g pilećih prsa
500 ml kokosovog vrhnja za kuhanje
1 žlica ribljeg umaka
2 rajčice
1 svežanj svježeg korijandera
1 tikvica
1 limeta
1 žlica čili umaka
350 g rižinih rezanaca
200 g mladog špinata
2 žlice torstiranih sjemenki sezama
Na laganoj vatri u woku zagrijte ulje. Dodajte naribani đumbir, limunsku travu i na duguljaste komade narezana pileća prsa. Nakon 2 minute dodajte kokosovo vrhnje i riblji umak. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok se meso malo ne zarumeni.
Iz rajčica odstranite sjemenke te ih narežite na manje kockice.
Nasjeckajte korijanter te narežite tikvice na tanke rezance (to možete napraviti npr. nožem za guljene povrća). Dodajte im nasjeckane rajčice, sok od limete i čili umak. U međuvremenu, prema uputama skuhajte rižine rezance.
Uklonite wok s vatre te piletini dodajte špinat i tikvice. Sve dobro promiješajte pa ostavite nekoliko minuta da odsoji. Poslužite u zdjelicama s rižinim rezancima, tostiranim sezamom i korijanderom. Po želji dodatno posipajte sokom od limete i začinite čilijem.
Nema komentara:
Objavi komentar