12 Jakobovih kapica
60 g maslaca
2 češnja češnjaka, protisnuta
1 inćun iz ulja
sol i svježe mljeveni crni papar
maslinovo ulje
1 žlica nasjeckanog peršin
2 žlice vinjaka
Priprema:
Otvorite jakobove kapice, izvadite mesnati dio i prepolovite ga po širini. Operite i osušite ljušture te ih premažite s malo maslaca. Vratite u njih meso školjke koje ste prethodno umočili u 20 g rastopljenog maslaca.
Zagrijte pećnicu na 250°C. Pecite školjke u pećnici 5 minuta.
U manjem lončiću pomiješajte ostatak rastopljenog maslaca, maslinovo ulje, sitno nasejckan peršin, nasjeckani inćun, češnjak, vinjak i svježe mljeveni papar. Stavite umak na laganu vatru i miješajte sve dok se malo ne reducira, a alkohol ne ispari.
Školjke izvadite iz pećnice pa svaku prelijte s malo umaka. Potom ih vratite u pećnicu i pecite još 2 minute. Poslužite toplo s prepečenim kruhom.
Nema komentara:
Objavi komentar