20121202

Uštipci s hrenovkama

Sastojci:

10 hrenovki
 3 jaja
 3 dcl mlijeka
 30 dag brašna (glatkog)
 pola žličice soli
malo praška za pecivo
 ulje za prženje


Priprema:

Hrenovke narežite na valjčiće dužine oko 3 cm.

Žutanjke razdvojite od bjelanjaka. U žutanjke prosijte brašno i prašak za pecivo, dodajte mlijeko i sol te pjenjačom miješajte dok ne dobijete glatko tijesto, duplo gušće nego ono za palačinke.

Istucite snijeg od bjelanjaka pa ga dodajte smjesi.

Žlicom hrenovke uranjajte u tijesto i duboko pržite na vrućem ulje. Kad uštipci poprime zlatnu boju vadite ih na kuhinjski papir, kako bi popio višak ulja.

Napomena:
Važno je da ulje bude duboko i vrlo vruće, u protivnom će uštipci popiti dosta ulja.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...