20121201

Pečeni šaran u umaku od kiselog vrhnja

Sastojci:

1 veći šaran
0,8 kg krumpira
4 češnja češnjaka
250 ml kiselog vrhnja
mljevena slatka crvena paprika
suncokretovo ulje
sol, papar


Priprema:
Šarana očistite od ljuski i iznutrica, dobro ga operite pa ga potom zarežite nožem s jedne strane, svaka dva cm po jedan duži zarez.

Češnjak narežite na sitne komadiće, pomiješajte ga s malo crvene paprike te tako dobivenom smjesom napunite zareze na ribi.

Krumpir operite, ogulite i narežite na tanje ploške. Na dno nauljene dublje vatrostalne posude posložite ploške krumpira pa na njega položite ribu, tako da zarezanu stranu s češnjakom okrenete prema gore. Stavite posudu u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C pa pecite oko 25 minuta, povremeno je polijevajući masnoćom i sokovima koje je ispustila.

U kiselo vrhnje umiješajte malo mljevene crvene paprike te njime pred sam kraj pečenja premažite ribu. Vratite premazanu ribu u pećnicu, malo povećajte temperaturu (na oko 180°C) i pecite još oko 10 do 15 minuta, tj. dok se vrhnje ne zapeče.

Poslužite toplo uz svježu salatu po izboru.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...